Suomi-Cup 2015 taputeltu
14.09.2015 07:56

Alamäkiajon Suomi-cup on taputeltu ja kiharaiseksihan se meni. Ennen viimeistä lauantaina ajettua Sappeen kilpailua voitosta taisteli vielä useampi kuski ja aika-ajon jälkeen näytti että Anssi Koskinen veisi koko potin. Mutta kisalasku ratkaisee ja siinä voiton vei Antti Lampen ennen Mika Sukasta ja Visa Linnalaa, Anssi jäi sijalle 10 ja tämä tarkoitti loppupisteissä sitä, että kokonaiscupin vei nimiinsä Antti Lampen. SM-kultaa pokannut Mika Sukanen nuoli Andorran taisteluhaavoja ja pokkasi kokonaiscupin hopean niukasti ennen Linnalaa, joka kellotti aika-ajossa päivän nopeimman ajan mutta kisassa ei ihan osunut. Kokonaispisteissä siis järjestys Lampen, Sukanen, Linnala, Koskinen, Ormo.

M18 sarja on ollut Petteri Leivon hallinnassa alusta saakka, mies on napsinut täydet pisteet kaikista kisoista ennen Sappeeta ja cupin voiton varmistelu olikin päivän epistola. Kovan vastuksen kauden mittaan antanut Eero Saarela oli Sappeella nopein ja täysillä pisteillä nappasi cupin kokonaissijoituksessa hopeaa, Aapo Soukkio nousi pronssille Atte Atravan jäätyä pisteittä viimeisessä kisassa.

16-vuotiaissa Oskar Vuori ja Lauri Portti päätyivät koko kauden jatkuneen kisailun jälkeen uskomattomasti tasapisteisiin ja Matias Laine jäi vain kymmenen pisteen päähän kolmostilalle. 

M30 sarja oli myös erittäin tarkkaa vääntöä, lopulta Jaakko Järvinen vei M30-sarjan tuplan eli cup-voiton kaveriksi SM-kullalle, reilulla yhden pisteen marginaalilla ennen Karri Koskitannerta. Jani Kuosmanen pokkasi pronssia. 

M14 sarjan harjasi Onni Rainio näytöstyyliin, Peetu Haverinen ja Eetu Frilander ottivat muut mitalit. 

M12 sarjassa Veeti Heinonen nappasi upean Sappeen kisan suorituksen avulla voiton cupissa, Kalle Nieminen toinen ja Sami Päivärinta kolmas. 

M10 sarjan ylivoimainen ykkönen oli puolestaan Pessi Haverinen ennen Ville Niemistä ja Sasu Päivärintaa. 

Naisissa lisenssipuolella nähtiin tänä vuonna vain Kadi Alber Tahkolla, joten suurta kisailua ei saatu. Sappeella puolestaan harrasteen puolella oli ilahduttavan paljon uutta verta, joten eiköhän sieltä vielä naisiakin kisakuvioihin nouse. 

Kaikki tulokset, pisteet jne nähtävillä kootusti täällä. 

Kuvia (C) Kosti Koistinen

Kuvia Sappeelta tästä, (C) Valtteri Enstedt

Viimeksi päivitetty 14.09.2015 12:07