Uutiset
Suomi-cup vauhtiin Petteri Leivon komennossa
07.06.2016 09:50

Petteri Leivo siirtyi junioreista Eliteen ja melko vakuuttavalla tavalla, heti ensimmäisestä kisasta Mielakassa napsahti voitto. Toiseksi ajoi Anssi Koskinen ja kotimäen suosikki Visa Linnala jätettiin kolmostilalle. 

Kokonniemessä komento jatkui Leivolla ja Linnala taas kolmas. Kakkostilalla vaihtui sentään mies kun Mika Sukanen nappasi kakkostilan. 

Kaikki tulokset ja pistetaulukko toisen osakilpailun jälkeen nähtävillä tulossivulla


Viimeksi päivitetty 20.06.2016 14:42
 
Alamäkiajon Suomi-cup 2016
08.03.2016 07:59

Kas näin!

Perinteisesti noin suunnilleen kevään pyörämessujen aikaan on myös kalenterikuviot selvillä, joten ei muuta kun loma-anomusta työmaalle / kotiväelle vetämään. 

Vasemman laidan ajankohtaista-valikosta löytyy nyt VAUHTILAJIEN TAPAHTUMAKALENTERI 2016, johon on koottu alamäkiajon Suomi-cup ja kotimaan endurokisat ja päällekkäisyydet onnistuttiin tänä vuonna väistelemään, joten kisaamista riittää. 

BMX-racing on siis nykyään kokonaan oma jaostonsa, ko. lajin infot ja kisakalenterin yms löydät täsä: BMX-racing jaosto


Lyhyt oppimäärä alamäkiajokisoihin halajavalle: 

1) Ajatko harrastesarjassa? Ok, ei toimenpiteitä paitsi varaa päivät kalenterista ja seuraa sivua, kunkin osakilpailun tarkemmat ilmoittautumisohjeet tulevat lähempänä kisaa. Säännöt on hyvä tietää.  

2) Lisenssisarjoihin? 

-Hanki lisenssi: http://www.pyoraily.fi/lisenssi/

-Hanki itsellesi kilpailunumero, eli rekisteröidy tällä sivustolla (tunnuksella voit sitten ilmoittautua kisoihin klikkaamalla ko. kilpailun kisakutsussa rastin ruutuun. Rekisteröitymiseen tästä. 

-Lue ja sisäistä säännöt. Mutta älä jännitä, alamäkikisoihin osallistuminen on lähtökohtaisesti melko rentoa ja mukavaa puuhaa. 

Viimeksi päivitetty 08.03.2016 08:13
 
Suomi-Cup 2015 taputeltu
14.09.2015 07:56

Alamäkiajon Suomi-cup on taputeltu ja kiharaiseksihan se meni. Ennen viimeistä lauantaina ajettua Sappeen kilpailua voitosta taisteli vielä useampi kuski ja aika-ajon jälkeen näytti että Anssi Koskinen veisi koko potin. Mutta kisalasku ratkaisee ja siinä voiton vei Antti Lampen ennen Mika Sukasta ja Visa Linnalaa, Anssi jäi sijalle 10 ja tämä tarkoitti loppupisteissä sitä, että kokonaiscupin vei nimiinsä Antti Lampen. SM-kultaa pokannut Mika Sukanen nuoli Andorran taisteluhaavoja ja pokkasi kokonaiscupin hopean niukasti ennen Linnalaa, joka kellotti aika-ajossa päivän nopeimman ajan mutta kisassa ei ihan osunut. Kokonaispisteissä siis järjestys Lampen, Sukanen, Linnala, Koskinen, Ormo.

M18 sarja on ollut Petteri Leivon hallinnassa alusta saakka, mies on napsinut täydet pisteet kaikista kisoista ennen Sappeeta ja cupin voiton varmistelu olikin päivän epistola. Kovan vastuksen kauden mittaan antanut Eero Saarela oli Sappeella nopein ja täysillä pisteillä nappasi cupin kokonaissijoituksessa hopeaa, Aapo Soukkio nousi pronssille Atte Atravan jäätyä pisteittä viimeisessä kisassa.

16-vuotiaissa Oskar Vuori ja Lauri Portti päätyivät koko kauden jatkuneen kisailun jälkeen uskomattomasti tasapisteisiin ja Matias Laine jäi vain kymmenen pisteen päähän kolmostilalle. 

M30 sarja oli myös erittäin tarkkaa vääntöä, lopulta Jaakko Järvinen vei M30-sarjan tuplan eli cup-voiton kaveriksi SM-kullalle, reilulla yhden pisteen marginaalilla ennen Karri Koskitannerta. Jani Kuosmanen pokkasi pronssia. 

M14 sarjan harjasi Onni Rainio näytöstyyliin, Peetu Haverinen ja Eetu Frilander ottivat muut mitalit. 

M12 sarjassa Veeti Heinonen nappasi upean Sappeen kisan suorituksen avulla voiton cupissa, Kalle Nieminen toinen ja Sami Päivärinta kolmas. 

M10 sarjan ylivoimainen ykkönen oli puolestaan Pessi Haverinen ennen Ville Niemistä ja Sasu Päivärintaa. 

Naisissa lisenssipuolella nähtiin tänä vuonna vain Kadi Alber Tahkolla, joten suurta kisailua ei saatu. Sappeella puolestaan harrasteen puolella oli ilahduttavan paljon uutta verta, joten eiköhän sieltä vielä naisiakin kisakuvioihin nouse. 

Kaikki tulokset, pisteet jne nähtävillä kootusti täällä. 

Kuvia (C) Kosti Koistinen

Kuvia Sappeelta tästä, (C) Valtteri Enstedt

Viimeksi päivitetty 14.09.2015 12:07
 
Loppukauden kisarutistus käynnissä
04.09.2015 09:28

Kausi lähenee iltaansa taas kovaa vauhtia niin kotimaassa kuin isommilla vuorillakin. 

Kotimaan Suomi-cupista on jäljellä enää sinetti, kun Sappeella ajetaan finaali 12.9. Pistetilanne on monessa sarjassa erittäin kutkuttava ennen viimeistä kisaa, ja kun vielä viimeisestä kisasta tulee korotetut pisteet niin kiharaiseksi menee. 

Pisteet kohdassa 4/5 tästä.

Maailmancupin osalta alamäkiajo on jo paketissa ja Gwinhän sen vei melko vakuuttavilla suorituksilla. Nyt on vielä kuitenkin jäljellä tänä viikonloppuna ajettavat MM-kisat Andorrassa, joten antennit ojoon sunnuntaina, näkyy täältä: 

http://www.redbull.tv/videos/event-stream-584/downhill-final-men

Suomalaisista tulessa on junioreissa Eero Saarela ja Petteri Leivo ja miesten puolella lippua vie mestarismies Sukanen. Tsemppiä kisoihin, niin etelässä kuin Suomessa!

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL