Alamäkiajon säännöt ja ohjeita

Kilpailuissa noudatetaan SPU:n kansallisia sääntöjä. Sääntöjen soveltamisesta ja tulkinnasta epäselvissä tapauksissa vastaa ylituomari.

Seuraavassa tärkeimmät säännöt, jotka jokaisen pitää tuntea ja joista ei jousteta. Tärkeimpien sääntöjen alle laitettu vielä yleisiä ohjeita koskien alamäkikilpailuun osallistumista ja toimintaa, täydennetään tarpeen mukaan.

Yleistä:

Suomi-Cup on huipputason kansallinen kilpailusarja.

Suomi Cup on usean osakilpailun sarja. Jokaisen osakilpailun eri luokissa pisteet jakautuvat pistetaulukon mukaisesti. Yhteispistetilanne pyritään päivittämään mahdollisimman nopeasti jokaisen osakilpailun jälkeen.

Suomi Cup-kilpailuissa noudatetaan UCI:n ja SPU:n sääntöjä sekä SM-kilpailuissa alamäkimestaruuskilpailujen sääntöjä.

Suomi Cup-kilpailujen luokat ovat:

Miehet: M, M-18, M-16, M-30, M-14, M-12 ,M-10   Naiset: N

Suomi Cup-kilpailuissa ajetaan aika-ajo ja finaalilasku.

Suomi Cup-ilpailujen virallisiin luokkiin osalistumien edellyttää, että kilpailijalla on Suomen Pyöräilyunionin myöntämä kilpailulisenssi. Kilpailijat osallistuvat Cup-kilpailuihin omalla vastuullaan ja vastaavat itse aiheuttamistaan seuraamuksista. SPU:ta tai kilpailujen järjestäjää ei voida asettaa vastuuseen mahdollisista kilpailijan kärsimistä tai aiheuttamista vahingoista. Ajajan tulee itse tiedostaa kilpailuun sisältyvät vaarat ja riskit.

Kansallisissa kilpailuissa ja virallisissa harjoituksissa on käytettävä sääntöjen mukaisia suojuksia.

Suomi Cup-osakilpailuiden pisteet lasketaan seuraavasti:

Osakilpailu(Viimeisestä osakilpailusta jaettavat pisteet suluissa)

Sija

Finaali

Aika-ajo

1

100 (150)

25 (35)

2

80 (120)

20 (25)

3

70 (105)

15 (20)

4

60 (90)

10 (15)

5

50 (75)

8 (10)

6

45 (68)

6 (8)

 7

 40 (60)
 4 (6)

8

35 (53)

3 (4)

9

30 (45)

2 (3)

10

25 (38)

1 (2)

11

22 (33)


12

20 (30)


13

18 (27)


14

16 (24)


15

14 (21)


16

12 (18)


17

11 (15)


18

10 (13)


19

9 (11)


20

8 (10)


21

7 (9)


22

6 (7)


23

5 (6)


24

4 (5)


25

3 (4)


26-30

2 (3)


31 jne

1 (2)


Suomi Cup-osakilpailujen luokkakohtaisiin lopullisiin yhteistuloksiin huomioidaan kaikki osakilpailut. Tasapisteissä sijoitus määräytyy paremman tai parempien sijoitusten perusteella. Sijoitustenkin ollessa tasan, jälkimmäisessä kilpailuissa saavutettu tulos ratkaisee sijoituksen kokonaiskilpailussa.

Osallistumismaksut ja ilmottautumisajat:

Suomi-Cup osakilpailuiden osallistumismaksu on 25 euroa kaikissa luokissa. SM-kilpailuiden osallistumismaksu on 30 euroa. Ilmottautuminen tulee suorittaa vauhtilajien jaoston sivujen kautta viimeistään kilpailua edeltävänä keskiviikkona. Tämän jälkeen ilmottautuminen on mahdollista kilpailupaikalla kilpailutoimiston ollessa auki. Jälki-ilmottautumisen hinnat ovat vastaavasti 30 ja 35 euroa.

Vaaditut varusteet:

§ 3 Ajovaatteet ja suojukset

4.3.012 Kilpailussa ja harjoituksissa on käytettävä hyväksyttyä integraalikypärää,
joka on oikeaoppisesti kiinnitetty. Kypärässä on oltava lippa. Avokypäriä ei
saa käyttää.

4.3.013 UCI suosittelee vahvasti seuraavien suojusten käyttämistä:
- Jäykkärakenteiset selkä-, kyynärpää-, polvi- ja hartiasuojukset
- Kaula- ja niskasuojukset
- Sääri- ja reisipehmusteet
- Huonosti repeävästä materiaalista valmistetut väljästi istuvat täys-
pitkät housut, jotka suojaavat polvia ja sääriä, tai vaihtoehtoisesti
huonosti repeävästä materiaalista valmistetut väljästi istuvat shortsit
yhdessä jäykkärakenteisten polvi- ja säärisuojusten kanssa.
- Pitkähihainen paita
- Pitkäsormiset ajohanskat

Lycra-elastaani -kankaaseen pohjautuvien ihonmyötäisten ajovaatteiden
käyttö on kielletty.

4.3.013N Kansallisissa kilpailuissa ja virallisissa harjoituksissa on N/M-16 ja tätä nuo-
rempiin luokkiin kuuluvien sekä rekisteröimättömien ajajien käytettävä seu-
raavia suojuksia:
- Jäykkärakenteisia selkä-, kyynärpää-, polvi- ja hartiasuojuksia. Kau-
la- ja niskasuojaa käytettäessä käyttöä rajoittavia tai vaarantavia
suojia ei tarvitse käyttää.
- Huonosti repeävästä materiaalista valmistettuja väljästi istuvia täys-
pitkiä housuja tai shortseja. Shortsien kanssa on käytettävä jäykkä-
rakenteisia säärisuojia.

SPU suosittelee muiden UCI:n suosittelemien suojusten käyttämistä.

Käytettävien suojusten on oltava suojiksi suunniteltuja ja niiden on pysyttävä
tukevasti paikallaan. Kilpailun ylituomari määrittää, mitkä suojukset ovat hy-
väksyttyjä.

Toiminta radalla:

Pysähtyminen virallisissa harjoituksissa radalle:
Virallisissa harjoituksissa radalla saa pysähdellä, mutta pysähtynyt kuljettaja / pysähtymistä suunnitteleva on velvollinen varmistamaan ettei ole muiden ajajien tiellä. Eli keskelle rataa ei pysähdytä!

Lippujen merkitykset:
Punaisen lipun heiluessa kuljettajan täytyy välittömästi pysähtyä ensimmäiseen kohtaan, missä se mahdollista ja turvallista.

Keltaisen lipun heiluessa kuljettajan täytyy välittömästi hidastaa vauhtiaan niin, että voi tarvittaessa pysähtyä eikä aiheuta vaaraa muille radalla olijoille.

Rangaistukset lippujen noudattamatta jättämisestä:
Tarkoituksella lipun noudattamatta jättänyttä kuljettajaa voidaan rankaista sulkemalla hänet pois kyseisestä kilpailusta. Ylituomari päättää rangaistuksesta.

Yleisiä ohjeita kilpailemaan aikoville

Osallistuminen ja ilmoittautuminen

Kilpailukalenteri löytyy etusivulta, vasemman laidan valikoista löydät kilpailulukutsun, tarvittavat tiedot ja lomakkeen ilmottautumiseen.

Voit osallistua myös ennakkoilmottautumisen sulkeuduttua kisapaikalla ilmottautumalla pientä lisäkorvausta vastaan. Kilpailijoiden jotka eivät ole lunastaneet kisanumeroa tulee ennen radalle menemistä käydä hoitamassa ilmoittautuminen ja lunastaa kilpailunumeronsa. Kilpailunumero täytyy olla pyörässä aina kiinni radalla ajaessa.

Kilpailijoiden jotka ovat hoitaneen ennakkoilmottautumisen ja ovat rekisteröineet kisanumeronsa kiinnittävät kisanumeronsa ennen radalle menoa. Myös hissilippu on oltava, hissilippukäytännöt vaihtelevat kisapaikkojen mukaan. Kilpailuinfossa kunkin kilpailun osalta löytyy tarkemman ohjeet.

Mitä tarvitsen osallistuakseni

Säännöt edellyttävät varusteina mm. kiinteällä leukasuojalla varustetun kypärän sekä muita suojia kuljettajan sarjan mukaan, ks. suojasäännöt tämän sivun alusta. Pyörä on vapaa, radoilla pärjää hyvin jo etujousitetulla tavallista xc-pyörää tukevammalla pyörällä. Mukaan kannattaa ottaa mahdollisuuksien puitteissa kaikki mukaan irtoavat varaosat ja ainakin sisärenkaita. Erikoisempia työkaluja ja muutakin apua saa muilta ajajilta kun menee rohkeasti juttelemaan. Ajovaatteita ei voi olla koskaan liikaa, jos sää osoittautuu märäksi.

Viikonlopun aikataulu ja kilpailun kulku

Itse kilpailu on lauantaina tai sunnuntaina riippuen kilpailusta. Sunnuntaikisoihin on erittäin suositeltavaa saapua jo lauantain harjoituksiin, koska sunnuntaina on enää lyhyet “lämmittely”-treenit aamulla, jossa rataa ei enää ehdi välttämättä opettelemaan. Launtaikisoihinkin on suotavaa pyrkiä saapumaan jo perjantain harjoituksiin. Koska se ei kuitenkaan aina ole mahdollista, lauantaikisoissa on aamulla vielä pitkät harjoitukset.

Rataan tutustuminen on ehdottoman suositeltavaa aloittaa kävelemällä rata läpi ennen ajamaan lähtemistä. Tämä on tärkeää turvallisuuden takia - tutustuttuasi kävellen rataan tiedät “yllättävät” ja mahdollisesti vaaralliset kohdat radalla ja vältät turhat loukkaantumiset. Virallisisssa harjoituksissa on myös pyrittävä muiden turvallisuuden takia välttämään turhaa pysähtelyä radalla. Mainittakoon vielä kaikille nuorille hurjapäille, että mitä nopeampi kuski sitä suuremmalla hartaudella radan kävely suoritetaan. Radan kävelyssä katsotaan ne omat linjat, joilla kilpailut voitetaan tai hävitään.

Kilpailuaikataulu, josta selviää missä pitää ja milloin löytyy kilpailun tiedoista täältä sivuilta ja ilmoitustaululta kilpailupaikalta. Viikonlopun aikana on pakko ajaa vähintään kaksi harjoituslaskua ennen kilpailusuoritusta. Ajajakokoukseen osallistuminen on myös ehdottoman suositeltavaa. Ajajakokouksessa käydään kilpailun kulku läpi ja tiedotetaan mahdollisista poikkeusjärjestelyistä, muutoksista ja muista ajajia koskevia asioista.